In atentia membrilor suspendati din Tabloul Corpului (care au solicitat incetarea provizorie de a mai face parte din CECCAR)

              În urma Hotărârii Conferinţei Naţionale Extraordinare din 09.01.2017 evidenţele membrilor Corpului se pun în acord cu prevederile art.21 alin.4 din O.G. nr. 65/1994 privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi, potrivit cărora există doar categoria de membri activi sau inactivi.

Conform Metodologiei de acordare a vizei anuale pentru exercitarea profesiei la art.12 (1) se prevede că „pe parcursul anului 2017 toţi membrii suspendaţi, ȋn vederea respectării dispoziţiilor art.21 alin.4 din OG 65/1994, republicată cu modificările şi completările ulterioare, sunt obligaţi să-şi definească statutul”.

             Prin urmare, dumneavoastră aveți obligația, până la data de 17 martie 2017, să vă clarificați situația optând pentru una din următoarele categorii: activi sau inactivi, cu respectarea legii, sau alegând varianta de a fi radiați.

              Pentru a deveni membru activ aveţi posibilitatea să vă reînscrieţi în Tablou la una dintre categoriile de membri conform Sistemului de cotizaţii din cadrul CECCAR aprobat de Conferinţa Naţională Extraordinară din 09.01.2017. Sistemul de cotizaţii în cadrul CECCAR şi celelalte materiale adoptate în cadrul Conferinţei Naţionale Extraordinare din 09 ianuarie 2017 pot fi consultate pe site-ul filialei www.ceccarbuzau.ro .

Conform art.21 alin.6 din OG 65/1994 republicată, statutul de membru inactiv al Corpului se obţine pe bază de cerere scrisă a persoanei ȋn cauză, din care să rezulte situaţia de incompatibilitate prevăzută prin lege specială. Cotizaţia pentru un membru inactiv este de 150 lei/an daca este achitata pana la data de 17 martie a.c. si 250 lei/an daca se achita dupa aceasta data.

              În situaţia în care nu veti da curs solicitării noastre, vom considera acceptul dumneavoastră tacit pentru radierea din Tabloul CECCAR, urmând ca în situaţia în care veţi dori să vă reînscrieţi in Tabloul Corpului să respectaţi procedura conform reglementărilor în vigoare. 

 Metodolog.acordare viza anuala

Sistem de cotizatii CECCAR