FMI prognozează că economia României va înregistra o contracție de 5% în 2020; rata șomajului va trece de 10%

Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit în scădere semnificativă estimările privind evoluția economiei românești în acest an, în contextul pandemiei de coronavirus, arată cel mai nou raport World Economic Outlook, publicat de instituția financiară internațională, informează AGERPRES.

Raportul prezintă analizele economiștilor din cadrul FMI privind evoluțiile economice pe termen mediu și scurt. Capitolele oferă atât o imagine de ansamblu, cât și o analiză mai detaliată a economiei mondiale, analizează problemele care afectează țările industriale, țările în curs de dezvoltare și economiile în tranziție și abordează subiecte de interes deosebit la momentul actual și poate fi consultat integral pe site-ul FMI.

Dacă în luna octombrie a anului trecut, FMI estima că România va înregistra în 2020 un avans de 3,5%, conform noilor previziuni instituția financiară internațională se așteaptă ca economia românească să înregistreze o contracție de 5% în 2020, urmând să își revină în 2021, când va înregistra un avans de 3,9%.

Citiți mai multe în revista CECCAR Business Magazine.

15.04.2020

Sursa: http://ceccar.ro/ro/?p=17583