Efectuarea stagiului

 

EVALUARI 2025 / Reevaluari stagiari 2025

Repartizare stagiari + linkuri Zoom evaluare practica stagiu 20-22.01.2025

_Repartizare Zoom 20-22.01.2025_pentru filiale_site

Termenul de transmitere a proiectelor de stagiari către filiala este duminica, 19 ianuarie 2025, ora 20.00, pe adresa stagiu@ceccarbuzau.ro

Vă reamintim că este important să respectati seria la care sunt alocați alfabetic având în vedere faptul că nu se vor accepta stagiari pe liste suplimentare.


Calendar probe teoretice (scrise) reevaluare stagiu 15-17 ianuarie 2025

DataZiuaInterval orarInformatii suplimentareReevaluare teoretica
 

15.01.2025

 

Miercuri

 

14.00 – 19.00

 

Durata pentru fiecare proba este de 1 ora.

 

Examenul se va derula începând cu ora 14.00 pentru toți stagiarii si se va finaliza in functie de numarul de probe sustinute de fiecare stagiar.

 

In situatia in care un stagiar are de sustinut mai mult de 5 probe examenul se va finaliza la ora 19.00

Discipline an I + restanta CRF + restanta Drept
 

16.01.2025

 

Joi

 

14.00 – 19.00

 

Discipline an II + restanta TIC (inainte de 2023)
17.01.2025Vineri14.00 – 19.00

 

Discipline an III + Fiscalitate

avansata

Precizam faptul ca pentru probele practice vom reveni saptamana viitoare cu detalii suplimentare privind derularea reevaluarilor probelor practice programate in perioada 20 – 22 ianuarie 2025.

Termenul de transmitere a proiectelor de stagiari către filiala este duminica, 19 ianuarie 2025, ora 20.00, pe adresa stagiu@ceccarbuzau.ro

 

10.01.2025


REEVALUARE aferentă semestrului II de stagiu decembrie 2024

Repartizarea alfabetica a stagiarilor pe zile și ani de stagiu pentru susținerea reevaluarii la probele practice, programate in perioada 04 – 06 decembrie 2024:

Calendar-probe-reevaluare-decembrie-2024


EVALUARE aferentă semestrului II de stagiu octombrie – noiembrie 2024

Repartizare stagiari pentru sustinerea evaluarii practice online in perioada 13-15 noiembrie 2024

Termenul de depunere a proiectelor aferente probelor practice este 12 noiembrie 2024, ora 12.00, pe adresa de e-mail stagiu@ceccarbuzau.ro.

Proiectele trebuie să respecte cerințele următoare:

  1. stagiarul va încărca pe email un singur fișier .PDF sau arhivă .RAR pentru fiecare disciplină, iar acestea vor fi denumite de forma Nume/Prenume/Filiala de domiciliu/Anul de stagiu/Disciplina. Nu se vor putea încărca mai multe fișiere aferente aceleiași discipline. Dacă stagiarul este nevoit să scaneze fișierele pentru a fi încărcate și se află în imposibilitatea de a avea acces la un scanner, va putea folosi telefonul mobil cu aplicația Tiny Scanner (Android, IOS) sau o aplicație similară pentru a realiza acest lucru.
  2. toate fișierele încărcate de fiecare stagiar (pentru toate disciplinele să se încadreze în dimensiunea de 10MB (Megabytes).


După cum vă este cunoscut, potrivit calendarului privind activitățile de stagiu din anul 2024, în perioada octombrie – noiembrie 2024 este programată evaluarea aferentă disciplinelor semestrului II de stagiu:

  • în perioada 30 octombrie – 01 noiembrie 2024 se vor derula probele teoretice (scrise) aferente disciplinelor semestrului II de stagiu;
  • în perioada 13 – 15 noiembrie 2024 se vor derula probele practice (sustinerea proiectelor) aferente disciplinelor semestrului II de stagiu.

Cu acest prilej, dorim să vă reamintim faptul că au dreptul de participare pentru susținerea evaluării la disciplinele aferente semestrului II și stagiarii care au restanțe din anii anteriori.

Termenul de înscriere al stagiarilor prin formularele online pentru susținerea probelor teoretice și practice la disciplinele aferente semestrului II este marti, 22 octombrie 2024, ora 16.00. 

Termenul de transmitere a proiectelor de stagiari către filiale este 12 noiembrie 2024, ora 12.00.

Vă reamintim faptul că dreptul de participare pentru susținerea evaluărilor este condiționat de respectarea prevederilor art. 2, alin. (3) – (8) din Procedurile privind susținerea evaluărilor semestriale și reevaluărilor din timpul stagiului, respectiv:

  • Prin excepție de la prevederile alin. (3), în baza unor motive întemeiate, dovedite cu documente justificative (depuse în timp util în cadrul filialei în care sunt luați în evidență), stagiarii pot absenta la o întâlnire corespunzătoare unei arii de competență de stagiu, sub rezerva vizualizării/parcurgerii materialelor din platformă, după cum urmează:
  • pentru ariile de competență care au programate 4 întâlniri, stagiarii pot absenta la maxim o întâlnire,
  • pentru ariile de competență care au programate 3 întâlniri, stagiarii pot absenta la maxim o întâlnire,
  • pentru ariile de competență care au programate 2 întâlniri, stagiarii pot absenta la maxim o întâlnire.
  • pentru ariile de competență care au programată 1 întâlnire, pe an, stagiarii pot absenta la maxim o întâlnire, în cei trei ani de stagiu. 
  • În aplicarea prevederilor alin. (3) prezența la o întâlnire de stagiu este dovedită prin susținerea de către stagiar a poll-urilor/testelor intermediare, precum și a testului final. De asemenea, pentru validarea prezenței, se va avea în vedere verificarea timpului total în care stagiarul a fost conectat, raportat la durata totală a timpului alocat pentru o întâlnire.
  • În aplicarea alin. (5) stagiarii pot absenta la un singur poll/test intermediar pentru fiecare întâlnire de stagiu.
  • În situația în care nu sunt respectate condițiile de participare la o întâlnire de stagiu, conform prevederilor (3) – (6) stagiarul nu are posibilitatea susținerii evaluării la arie de competență respectivă și, totodată, este obligat să refacă toate activitățile stabilite pentru aria de competență respectivă, în anul/anii următori.
  • În situația reglementată la alin. (7) arie de competență va fi încadrată ca arie de competență restantă și va fi luată în calcul pentru stabilirea condițiilor de promovare în anul următor de stagiu, conform prevederilor art.18.

Vă reamintim faptul că pentru stagiarii din anii suplimentari participarea la întâlnirile de stagiu este opțională, potrivit art. 21, alin.(3) din Procedurile privind susținerea evaluărilor semestriale și reevaluărilor din timpul stagiului

Graficul de derulare a probelor teoretice (scrise) este:
  • Miercuri, 30 octombrie 2024, ora 14.00 - susținerea probelor scrise la disciplinele aferente anului I de stagiu, respectiv la disciplinele:
    • Contabilitate si raportare integrata (1 oră)
    • Contabilitate manageriala (1 oră)
    • Elemente de drept si dreptul afacerilor (1 oră)
    • Etica profesionistilor contabili an I (1 oră)
    • CRF restanțieri (1 oră)
    • Drept restanțieri (1 oră) 
  • Joi, 31 octombrie 2024, ora 14.00 -  susținerea probelor scrise aferente anului II de stagiu, respectiv la disciplinele:
    • Audit (1 oră)
    • TIC II (1 oră)
    • IFRS (1 oră)
    • Etica profesionistilor contabili an II (1 oră)
    • Fiscalitate avansata (1 oră)
    • TIC restanțieri (1 oră)

 

  • Vineri, 01 noiembrie 2024, ora 14.00 -  susținerea probelor scrise aferente anului III de stagiu, respectiv la disciplinele:
    • Managementul performantei (1 oră),
    • Expertiza contabila (1 oră)
    • Evaluarea afacerii (1 oră)
    • Etica profesionistilor contabili an III (1 oră)

De asemenea, la evaluarea scrisa se vor primi in sala si planurile de conturi necesare pentru această evaluare, respectiv:

  •  OMFP 1802 pentru stagiarii de anul I care vor susține Contabilitate si raportare integrata
  •   Extrasul de plan de conturi IFRS, pentru stagiarii de anul II, care vor susține disciplina IFRS


REEVALUARE aferentă semestrului I de stagiu 17 - 19 IULIE 2024

Repartizare alfabetica a stagiarilor pe zile de evaluare, discipline si ani de stagiu (pentru sustinerea proiectelor):

Termen depunere proiecte pentru sustinerea reevaluarii din perioada 17 - 19 iulie 2024

Având în vedere faptul că în perioada 17 - 19 iulie 2024 se derulează reevaluarea probelor practice aferente disciplinelor de stagiu din semestrul I, vă informam că termenul de depunere a acestora este marți 16 iulie 2024, ora 16.00.

În acest sens,  în conformitate cu prevederile art.7 din Procedurile privind susținerea evaluărilor semestriale și reevaluărilor în timpul anilor de stagiu  proiectele vor fi transmise pe adresa de e-mail stagiu@ceccarbuzau.ro

Va reamintim faptul ca proiectele trebuie să respecte cerințele următoare:

  1. stagiarul va încărca pe email un singur fișier .PDF sau arhivă .RAR pentru fiecare disciplină, iar acestea vor fi denumite de forma Nume/Prenume/Filiala de domiciliu/Anul de stagiu/Disciplina. Nu se vor putea încărca mai multe fișiere aferente aceleiași discipline. Dacă stagiarul este nevoit să scaneze fișierele pentru a fi încărcate și se află în imposibilitatea de a avea acces la un scanner, va putea folosi telefonul mobil cu aplicația Tiny Scanner (Android, IOS) sau o aplicație similară pentru a realiza acest lucru.
  2. toate fișierele încărcate de fiecare stagiar (pentru toate disciplinele să se încadreze în dimensiunea de 10MB (Megabytes).

Graficul probelor pentru reevaluarea programata in perioada 17 – 19 iulie 2024


Formulare inscriere reevaluare stagiu semestrul I, 17 - 19 iulie 2024

Anul I - https://forms.gle/KKb4SofNL6oDZohFA

Anul II - https://forms.gle/jZ9Hv27ZMohH55Tk7

Anul III - https://forms.gle/Nw28Yyw11k5mefyC6

Restantieri (Drept, IFRS, CRF) - https://forms.gle/hdAmvVK6SpWpMCVC8

Termenul de înscriere pentru înscrierea la reevaluarea ca se va derula în perioada 17 – 19 iulie 2024 este 03 iulie 2024, ora 09.00.

 Stagiarii care vor depune contestații la probele susținute cu ocazia evaluării din iunie vor avea posibilitatea înscrierii pentru susținerea reevaluării (acolo unde este cazul) după afișarea rezultatelor.


Precizări ref. la sustinerea evaluarii practice 18 - 20 iunie 2024

Repartizarea alfabetica a stagiarilor pe zile și ani de stagiu pentru susținerea evaluarii la probele practice, programate in perioada 18 – 20 iunie 2024 se poate vizualiza prin accesarea linkului de mai jos:

Repartizare stagiari Zoom 18-20.06.2024

Atentie! Este important să respectaţi seria la care sunteţi alocați alfabetic având în vedere faptul că nu se vor accepta stagiari pe liste suplimentare.

Conform Procedurilor privind susținerea evaluărilor semestriale și reevaluărilor în timpul anilor de stagiu, pentru susținerea proiectelor aferente disciplinelor Contabilitate financiară (an I), Fiscalitate (an II) și Contabilitatea altor tipuri de entitati (ONG) (an II) stagiarii vor prezenta programul de contabilitate utilizat pentru întocmirea proiectului.

Termenul de depunere a proiectelor aferente probelor practice este luni, 17 iunie 2024, ora 17.00, de aceea vă rugăm să puneți la dispoziția stagiarilor o adresă de e-mail pentru transmiterea proiectelor.

Atenţie  la respectarea următoarelor cerințe:

  1. stagiarul va încărca pe email un singur fișier .PDF sau arhivă .RAR pentru fiecare disciplină, iar acestea vor fi denumite de forma Nume/Prenume/Filiala de domiciliu/Anul de stagiu/Disciplina. Nu se vor putea încărca mai multe fișiere aferente aceleiași discipline. Dacă stagiarul este nevoit să scaneze fișierele pentru a fi încărcate și se află în imposibilitatea de a avea acces la un scanner, va putea folosi telefonul mobil cu aplicația Tiny Scanner (Android, IOS) sau o aplicație similară pentru a realiza acest lucru.
  2. toate fișierele încărcate de fiecare stagiar (pentru toate disciplinele să se încadreze în dimensiunea de 10MB (Megabytes).

Precizari privind organizarea sesiunii de evaluare 5-7 iunie 2024

După cum vă este cunoscut, potrivit calendarului privind activitățile de stagiu din anul 2024, în luna iunie 2024 este programată evaluarea aferentă disciplinelor semestrului I de stagiu:

  • în perioada 05 – 07 iunie 2024 se vor derula probele teoretice (scrise) aferente disciplinelor semestrului I de stagiu;
  • în perioada 18 – 20 iunie 2024 se vor derula probele practice aferente disciplinelor semestrului I de stagiu.

Cu acest prilej, dorim să vă reamintim faptul că au dreptul de participare pentru susținerea evaluării la disciplinele aferente semestrului I și stagiarii care au restanțe din anii anteriori. 

Termenul de înscriere al stagiarilor prin formularele online pentru susținerea probelor teoretice și practice la disciplinele aferente semestrului I este luni, 27 mai 2024, ora 12.00. 

Termenul de transmitere a proiectelor de stagiari către filiale este 17 iunie 2024, ora 12.00. 

Vă reamintim că dreptul de participare pentru susținerea evaluărilor este condiționat de respectarea prevederilor art. 2, alin. (3) – (8) din Procedurile privind susținerea evaluărilor semestriale și reevaluărilor din timpul stagiului, respectiv:

(2)              Prin excepție de la prevederile alin. (3), în baza unor motive întemeiate, dovedite cu documente justificative (depuse în timp util în cadrul filialei în care sunt luați în evidență), stagiarii pot absenta la o întâlnire corespunzătoare unei arii de competență de stagiu, sub rezerva vizualizării/parcurgerii materialelor din platformă, după cum urmează:

  • pentru ariile de competență care au programate 4 întâlniri, stagiarii pot absenta la maxim o întâlnire,
  • pentru ariile de competență care au programate 3 întâlniri, stagiarii pot absenta la maxim o întâlnire,
  • pentru ariile de competență care au programate 2 întâlniri, stagiarii pot absenta la maxim o întâlnire.
  • pentru ariile de competență care au programată 1 întâlnire, pe an, stagiarii pot absenta la maxim o întâlnire, în cei trei ani de stagiu. 

(3)              În aplicarea prevederilor alin. (3) prezența la o întâlnire de stagiu este dovedită prin susținerea de către stagiar a poll-urilor/testelor intermediare, precum și a testului final. De asemenea, pentru validarea prezenței, se va avea în vedere verificarea timpului total în care stagiarul a fost conectat, raportat la durata totală a timpului alocat pentru o întâlnire.

(4)              În aplicarea alin. (5) stagiarii pot absenta la un singur poll/test intermediar pentru fiecare întâlnire de stagiu.

(5)              În situația în care nu sunt respectate condițiile de participare la o întâlnire de stagiu, conform prevederilor alin. (3) – (6) stagiarul nu are posibilitatea susținerii evaluării la arie de competență respectivă și, totodată, este obligat să refacă toate activitățile stabilite pentru aria de competență respectivă, în anul/anii următori.

(6)              În situația reglementată la alin. (7) arie de competență va fi încadrată ca arie de competență restantă și va fi luată în calcul pentru stabilirea condițiilor de promovare în anul următor de stagiu, conform prevederilor art.18.

Vă reamintim faptul că, pentru stagiarii din anii suplimentari participarea la întâlnirile de stagiu este opțională, potrivit art. 21, alin.(3) din Procedurile privind susținerea evaluărilor semestriale și reevaluărilor din timpul stagiului

Graficul de derulare a probelor teoretice (scrise) este:
  • Miercuri, 05 iunie 2024, ora 14.00 - susținerea probelor scrise la disciplinele aferente anului I de stagiu, respectiv la disciplinele:
  • Contabilitate financiară (1 oră)
  • TIC I (1 oră)
  • Comunicare (1 oră)
  • Economia afacerilor (1 oră)
  • Restanță TIC*  (1 oră)
  • Restanță CRF* (1 oră) 
  • Joi, 06 iunie 2024, ora 14.00 -  susținerea probelor scrise aferente anului II de stagiu, respectiv la disciplinele:
  • Fiscalitate (1 oră)
  • Contabilitatea altor entități (1 oră)
  • Drept societar și dreptul muncii (1 oră)
  • Restanță Drept*  (1 oră)
  • Vineri, 07 iunie 2024, ora 14.00 -  susținerea probelor scrise aferente anului III de stagiu, respectiv la disciplinele:
  • Finanțe și management financiar (1 oră),
  • Contabilitatea operatiunilor de fuziune, divizare, dizolvare si lichidare (1 oră)
  • Guvernanță corporativă (1 oră)

*Susținerea probelor scrise se adresează stagiarilor care au restanțe la probele scrise aferente disciplinelor TIC, CRF, Drept, studiate înainte de 2023, înainte ca disciplinele să fie împărțite în două module.


Graficul probelor de reevaluare stagiu din perioada 17 – 19 ianuarie 2024

Având în vedere faptul că în perioada 17 – 19 ianuarie 2024 se derulează reevaluarea probelor practice aferente disciplinelor de stagiu 2023, termenul de depunere a proiectelor este marti, 16 ianuarie 2024, ora 17.00.

Repartizare probe practice reevaluare stagiu 17 - 19 ianuarie 2024 tabel (PDF)

 

Reevaluare discipline 2023, 17 – 19 ianuarie 2024An de stagiu   
Reevaluare teoretica (scrisa) discipline aferente anului I de stagiu:An IData ZiuaInterval orar
Contabilitate financiara (1 ora)18.01.2024JoiIncepand cu ora 14.00
TIC I (1 ora)
Comunicare (1 ora)
Economia afacerilor (1 ora)
Contabilitate integrată (1 oră)
Contabilitate managerială (1 oră)
Elemente de drept și Dreptul afacerilor (1 oră)
Etică (1 oră)
Drept – restanta (1 oră)
IFRS – restanta (1 oră)
Reevaluare practica discipline an I de stagiu:An IData + ZiuaRepartizare stagiariInterval orar
CTB FIN + CTB INTEGRATA + CTB MANAG + IFRS + CRF17.01.2024, MiercuriAN I, LITERELE:

ACH… - IOS…

(SERIA 1)

14.00 - 17.00
CTB FIN + CTB INTEGRATA + CTB MANAG + IFRS + CRF19.01.2024, VineriAN I, LITERELE:

IRI… - WIL…

(SERIA 2)

14.00 - 17.00
Elemente de drept și Dreptul afacerilor + Drept - restanta17.01.2024, MiercuriToti stagiarii inscrisi14.00 - 17.00
TIC I19.01.2024, VineriToti stagiarii inscrisi14.00 - 17.00
Reevaluare teoretica (scrisa) discipline aferente anului II de stagiu:An IIData ZiuaInterval orar
Fiscalitate (1 oră)19.01.2024VineriIncepand cu ora 14.00
CATI (1 oră)
Comunicare (1 oră)
Audit (1 oră)
TIC II (1 oră)
Fiscalitate avansată (1 oră)
Etică (1 oră)
Reevaluare practica discipline an II de stagiu:An IIData + ZiuaRepartizare stagiariInterval orar
TIC II17.01.2024, MiercuriToti stagiarii inscrisi14.00 - 17.00
FISCALITATE + CATI-PUBLICA + CATI-ONG + AUDIT17.01.2024, MiercuriAN II, LITERELE:

ACS… - CHI…

(SERIA 1)

14.00 - 17.00
FISCALITATE + CATI-PUBLICA + CATI-ONG + AUDIT17.01.2024, MiercuriAN II, LITERELE:

CIB… - GHE…

(SERIA 2)

14.00 - 17.00
FISCALITATE + CATI-PUBLICA + CATI-ONG + AUDIT18.01.2024, JoiAN II, LITERELE:

GHI… - PLO…

(SERIA 3)

14.00 - 17.00
FISCALITATE + CATI-PUBLICA + CATI-ONG + AUDIT18.01.2024, JoiAN II, LITERELE:

POP… - ZIN…

(SERIA 4)

14.00 - 17.00
Reevaluare teoretica (scrisa) discipline aferente anului III de stagiu:An IIIData ZiuaInterval orar
Finante (1 ora)17.01.2024MiercuriIncepand cu ora 14.00
Contabilitate FDL (1 ora)
Guvernanta (1 ora)
Managementul performantei (1 oră)
Expertiză contabilă (1 oră)
Evaluarea afacerii (1 oră)
Etică (1 oră)
Reevaluare practica discipline an III de stagiu:An IIIData + ZiuaRepartizare stagiariInterval orar
FINANTE + CTB FDL + MANAG PERF.18.01.2024, JoiAN III, LITERELE:

ALE… - LER…

(SERIA 1)

14.00 - 17.00
FINANTE + CTB FDL + MANAG PERF.19.01.2024, VineriAN III, LITERELE:

LES… - VOL…

(SERIA 2)

14.00 - 17.00
Expertiză contabilă19.01.2024, VineriToti stagiarii inscrisi14.00 - 17.00

 

 

Calendarul activitatilor pe anul 2025

CALENDAR STAGIU SI EXAMENE 2025


CALENDAR STAGIU SI EXAMENE 2024

 


CALENDAR STAGIU SI EXAMENE 2023

Discipline stagiu 2023 – Categoria expert contabil

Discipline stagiu 2023 – Categoria contabil autorizat


CALENDAR STAGIU SI EXAMENE 2022


CALENDAR STAGIU 2021

 

Program pregatire stagiari 2025

Grupele din care fac parte stagiarii fil. Buzau in anul 2025:

ANUL I - GRUPA 2  (subgrupa 2.2) -   (SERIA I)

ANUL II - GRUPA 10  (subgrupa 10.1) 

ANUL III - GRUPA 6 -  (SERIA II)


INTALNIREA 1 DE STAGIU 2025_ANI I - III - SITE

 

_Procedura privind sustinerea evaluarilor si reevaluarilor din timpul stagiului - feb. 2024

___Regulamentul privind organizarea și desfășurarea examenului de aptitudini pentru accesul la profesia de expert contabil şi de contabil autorizat (2024)


Aspecte privind aplicarea art. 14 din Regulamentul de aptitudini cu privire la parcurgerea celor 30/60 ore de ore de pregatire initiala, pentru fiecare an de prelungire

Prin Hotărârea Consiliului superior al CECCAR nr. 21/593 din 28.01.2021 s-au stabilit măsurile de aplicare a prevederilor art. 14, alin. (2) – (8) din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea examenului de aptitudini pentru accesul la profesia de expert contabil şi de contabil autorizat, cu privire la modalitatea de efectuare a orelor dezvoltare profesională inițială din cadrul programului de stagiu.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc participarea la sesiunile examenului de aptitudini, stabilite pentru anul 2025, pentru care înscrierea este condiționată de parcurgerea celor 30/60 de ore de pregătire inițială, pentru fiecare an de prelungire, se vor avea în vedere următoarele:

  1. Pentru efectuarea celor 30 de ore dezvoltare profesională inițială din cadrul programului de stagiu, pentru fiecare an de prelungire, persoanele au posibilitatea participării, la alegere, la întâlnirile aferente tuturor disciplinelor de stagiu, cu mențiunea că durata unei întâlniri de stagiu este de 5 ore sau la cursurile de pregătire pentru examenul de aptitudini care se vor organiza începând cu data de 03 martie 2025.
  2. Taxa pentru orele de dezvoltare profesională inițială din cadrul programului de stagiu se va menține la nivelul stabilit prin Hotărârea nr. 21/593 din 28.01.2021, respectiv 300,00 lei + TVA/30 ore de stagiu, pentru primul an de prelungire și 600,00 lei + TVA/60 de ore, pentru doi ani de prelungire).

Potrivit art. 14, alin (3) din Regulamentul privind organizarea examenului de aptitudini prin excepție de la prevederile alin. (2) termenul de 3 ani poate fi prelungit pană la 5 ani, în baza unor motive întemeiate, justificate cu documente, la cererea candidatului, cu aprobarea Consiliul superior al CECCAR.

feb. 2025


Vă facem cunoscut faptul că, pentru a veni în sprijinul stagiarilor, prin Hotărârea Consiliului superior al CECCAR nr. 23/732 din 30.03.2023 au fost completate prevederile art. 2, alin. (4) din Procedurile privind susținerea evaluărilor semestriale  și reevaluărilor în timpul stagiului, prin acordare posibilității stagiarilor să lipsescă la o întâlnire și în cazul disciplinelor care au prevăzute 2 întâlniri.

Vă reamintim faptul că dreptul de participare pentru susținerea evaluărilor este condiționat de respectarea prevederilor art. 2, alin. (3) – (6) din Procedurile privind susținerea evaluărilor semestriale și reevaluărilor din timpul stagiului, respectiv:

    1. Susținerea probelor de stagiu este condiționată de prezența stagiarului la toate activitățile de pregătire, respectiv la toate întâlnirile programate pentru fiecare din disciplinele din programa de stagiu, realizate pe grupe de stagiu, conform calendarului stabilit. Pentru a acoperi necesarul de pregătire al stagiarilor, vor fi derulate activități, alternativ, pe parcursul a 2 - 3 săptămâni. Astfel, stagiarii care din motive justificate nu pot participa la activitățile organizate la nivelul grupei de stagiu în cadrul căreia sunt repartizați au posibilitatea, în baza unei cereri adresate filialei în cadrul căreia sunt luați în evidență, să participe la activitățile organizate la nivelul altei grupe de stagiu.
    2. Prin excepție de la prevederile alin. (3), în baza unor motive întemeiate, dovedite cu documente justificative (depuse în timp util la filiala de domiciliu /filiala în care sunt luați în evidență), stagiarii pot absenta la o întâlnire corespunzătoare unei discipline de stagiu, sub rezerva vizualizării filmării pe platformă. De exemplu, pentru disciplinele care au programate 4 întâlniri, stagiarii pot absenta la maxim o întâlnire, pentru disciplinele care au programate 3 întâlniri, stagiarii pot absenta la maxim o întâlnire, pentru disciplinele care au programate 2 întâlniri, stagiarii pot absenta la maxim o întâlnire. În cazul disciplinelor care au programată 1 întâlnire nu se acceptă absențe.
    3. În aplicarea prevederilor alin. (3) prezența la o întâlnire de stagiu este dovedită prin susținerea de către stagiar a poll-urilor/testelor intermediare, precum și a testului final. De asemenea, pentru validarea prezenței, se va avea în vedere verificarea timpului total în care stagiarul a fost conectat, raportat la durata totală a timpului alocat pentru o întâlnire.
    4. În situația în care nu sunt respectate condițiile de participare la o întâlnire de stagiu, conform prevederilor alin. (3) – (5) stagiarul nu are posibilitatea susținerii evaluării la disciplina respectivă și, totodată, este obligat să refacă toate activitățile stabilite pentru disciplina respectivă, în anul/anii următori.