O nouă publicație IFAC furnizează organizațiilor contabile instrumentele pentru coordonarea luptei împotriva corupției

Un nou instrument elaborat de International Federation of Accountants (IFAC) este acum disponibil pentru a ajuta organizațiile profesionale contabile (PAO-urile) să-și asume roluri de conducere în lupta anticorupție din jurisdicțiile lor. Publicația Luptă globală, acțiuni locale: Manual pentru promovarea anticorupției destinat PAO-urilor furnizează PAO-urilor și liderilor profesiei contabile contextul și cadrul general pentru elaborarea unor abordări și comunicări specifice care se potrivesc cel mai bine jurisdicțiilor și nevoilor acestora.

„PAO-urile și profesia contabilă reprezintă părți interesate esențiale aflate în centrul luptei împotriva corupției, în fiecare jurisdicție, în fiecare regiune”, a declarat Scott Hanson, Director of Policy & Global Engagement la IFAC. „Furnizarea instrumentelor necesare pentru ca organizațiile noastre membre să poată conduce eforturile de combatere a corupției în jurisdicțiile lor a reprezentat una dintre acțiunile noastre prioritare în Planul de acțiune pentru combaterea corupției și a criminalității economice de anul trecut, obiectiv îndeplinit prin acest nou manual. Așteptăm cu interes discuțiile cu PAO-urile de la nivel mondial pentru a continua să le ajutăm să-și elaboreze planurile naționale pentru promovarea anticorupției.”

Totodată, IFAC plănuiește să dezvolte manualul prin inițiative suplimentare pentru domeniile prioritare ale combaterii corupției, inclusiv aspectele interconectate ale raportării în materie de sustenabilitate, gestionarea finanțelor publice și educația financiară.

Publicația Luptă globală, acțiuni locale: Manual pentru promovarea anticorupției destinat PAO-urilor va fi disponibilă în curând și în limba română, pe site-ul CECCAR.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)